aA
Pirmadienį E. Kaliačius susitiko su Vilniaus meru Artūru Zuoku, pranešė savivaldybės atstovė spaudai.

Susitikime E. Kaliačius sakė, jog šiemet, palyginti su praėjusiais metais, Vilniuje 17 proc. sumažėjo sunkių nusikaltimų ir pagerėjo jų išaiškinamumas, sumažėjo vagysčių iš gyvenamųjų patalpų, transporto priemonių.

Tačiau, pasak E. Kaliačiaus, išaugo privačios nuosavybės vagysčių skaičius, ypač Senamiestyje, kur dabar sutelktos didžiausios patrulių pajėgos, taip pat - nusikaltimų, susijusių su narkotikais.

Vyriausiojo komisaro turimais duomenimis, net 40 proc. vagysčių padaro nuo narkotikų priklausomi asmenys.

Bendrą Vilniaus miesto kriminogeninę padėtį E. Kaliačius įvertino kaip patenkinamą.

Susitikime su meru policijos vadovas pabrėžė būtinybę Senamiestyje įrengti vaizdo kameras.

Šiai idėjai pritarė ir A. Zuokas, kurio teigimu, šiam tikslui reikėtų numatyti lėšų kitų metų Vilniaus biudžete.

Anot pranešimo spaudai, pradžioje reikėtų 25 vaizdo kamerų, o norint kontroliuoti miesto centrą nuo stoties iki Seimo - jų reiktų įrengti 50. Jau parengtas kamerų išdėstymo planas.

A. Zuokas taip pat domėjosi galimybėmis organizuoti neleistinose vietose paliktų automobilių nuvilkimą. Žiemą tokie automobiliai ypač apsunkina gatves valančių miesto tarnybų darbą.

Meras pageidavo, kad policijos patruliai atkreiptų dėmesį į tokias viešąsias miesto vietas kaip Savivaldybės aikštė, Sereikiškių parkas, Vokiečių gatvė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.