aA
Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vygaudas Ušackas, pats to nežinodamas, Vašingtone prabangioje parduotuvėje nusipirko madingą švarką, kuris buvo pasiūtas... Lietuvoje. Viceministras V.Ušackas praėjusią savaitę lankėsi Jungtinėse Valstijose. Kelionėje jis patyrė nemalonumų.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas
Iš Puerto Riko atskridęs į Vašingtoną, V. Ušackas oro uoste nerado savo "pasiklydusio" lagamino, kuriame buvo svarbiems susitikimams skirtas kostiumas.

V. Ušackui teko įsigyti naują švarką. Prestižinio prekybos tinklo "Hecht's" parduotuvėje Vašingtono Arlingtono rajone viceministras rado jam puikiai tinkantį tamsios samanų spalvos švarką, kuris kainavo 250 JAV dolerių.

Vilkėdamas šiuo švarku, V. Ušackas "Laisvės/Laisvosios Europos" radijuje skaitė paskaitą, kurioje, be kita ko, kalbėjo apie didėjantį Lietuvos gamintojų konkurencingumą.

Po paskaitos prie jo priėjo Latvijos ambasados Vašingtone patarėjas, kuris pasigyrė vilkįs Lietuvoje pasiūtą švarką, kurį nusipirko Vašingtone.

Vėliau, grįždamas į viešbutį, V.Ušackas apsižiūrėjo, kad ir jo švarkas turi etiketę "Made in Lithuania", nors jo gamintoju nurodytas "Oscar de la Renta".

Aviakompanija "United", atlygindama už patirtus nepatogumus, kompensavo V. Ušackui švarko įsigijimo išlaidas.

"Paklydėlis" lagaminas su eilute tik pirmadienį buvo pargabentas į Vilnių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.