aA
Klaipėdoje išaiškinta keletą metų uostamiestyje veikusi organizuota nusikalstama grupuotė, platinusi iš Vakarų Europos kontrabanda įvežtus narkotikus.
Apie šią sėkmingą operaciją pirmadienį žurnalistus informavo joje dalyvavę Klaipėdos policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai.

Praėjusią savaitę ONTT pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė keturis organizuotos nusikalstamos grupuotės narius klaipėdiečius: 27 metų anksčiau teistą Andrejų Gvozdovskį, Andrejų Citrinavičių, anksčiau už narkotikų laikymą teistą Viačeslavą Gončarovą ir 24 metų Sergejų Torbiną.

Jie buvo sulaikyti pareigūnams imituojant nusikalstamos veiklos modelį - narkotikų pirkimą.

Šią grupuotę pareigūnai stebėjo nuo 1998 metų pabaigos, keletą kartų iš jų pirko narkotikų, juos fiksavo garso ir vaizdo technika.

Sulaikytieji Klaipėdos mieste platino iš Vakarų Europos atsivežtus narkotikus ir psichotropines medžiagas: kanapes, kanapių dervą, XTC, LSD tabletes.

Kratos metu pas sulaikytuosius rasta keli šimtai gramų narkotikų, 10 vadinamųjų LSD "markučių".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.