aA
Po dramatiško incidento, kai medikai per stebuklą išgelbėjo stafordšyrų sukandžiotą žmogų, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pasiūlė Teisės ir teisėtvarkos komitetui (TTK) išnagrinėti kovinių šunų laikymo teisinį reguliavimą.
Šuo
Seimo pirmininkas pasiūlė šios problemos aspektais pasidomėti TTK pirmininkui liberalui Raimondui Šukiui.

Kaip pranešė Seimo spaudos tarnyba, A. Paulauskas savo siūlymą motyvavo tuo, kadpanašaus pobūdžio nelaimių būdavo ir anksčiau, o atsakingi pareigūnai teigdavo, jog kovinių šunų auginimo bei laikymo nereglamentuoja įstatymai arba kitokie teisės aktai - priešingai, negu taikoma koviniams ginklams.

Parlamento vadovas ir TTK pirmininkas aptarė galimybę esant reikalui inicijuoti atitinkamas teisės aktų pataisas.

Kaip jau buvo skelbta, šeštadienio vakarą į Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) nudegimų ir plastinės chirurgijos skyrių buvo atvežtas Prienų rajono Pužiškių kaimo gyventojas, žiauriai sudraskytas kelių Stafordšyro terjerų veislės šunų.

71 metų Juozui Gustaičiui kaimyno šunys iki kaukolės nuplėšė galvos odą, nepalikdami nė trupučio audinių. Ant vyriškio galvos buvo plaštakos dydžio nuogas kaulas.

Likusi su oda galvos dalis buvo visa sukandžiota, į gabaliukus sudraskyta dešinė ausis. Šunys vos neišdraskė dešinės akies. Įsiutusių gyvūnų dantys buvo prie pat magistralinės kaklo kraujagyslės - visas apatinis žandikaulio kraštas buvo išdraskytas. Jeigu šunys būtų palietę kraujagyslę, vyriškis būtų miręs vietoje.

Vyriškiui taip pat išdraskytos kojų čiurnos, šlaunys, pilvas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.