aA
Kiekvieną savaitę premjeras Rolandas Paksas paskelbia po keletą prieštaringų pareiškimų. Vieną kartą jis tvirtina, kad naujasis Ministrų kabinetas yra užsibrėžęs išlaikyti šių metų kovo mėnesį pasiektą Tarptautinio valiutos fondo susitarimą su Lietuvos Vyriausybe ir Lietuvos banku.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
Kitą kartą jis teigia prašysiąs iš Tarptautinio valiutos fondo tam tikrų lengvatų ir išlygų, prašysiąs leisti padidinti fiskalinį deficitą.

"Turime savo požiūrį, kad fiskalinis valstybės biudžeto deficitas turėtų būti šiek tiek didesnis nei 1,4 proc., kaip anksčiau suderinta su TVF”, - sakė R.Paksas.

Tai reiškia, jog R.Paksas jau žengia žingsnį atgal nuo Andriaus Kubiliaus Vyriausybės pasiekto makroekonominio stabilumo, tai taip pat parodo, jog atsisakoma Vyriausybės politikos tęstinumo.

R.Paksas taip pat niekaip nepasako savo galutinės pozicijos - bus mažinamas krašto apsaugos finansavimas, ar ne.

Kitąmet krašto apsaugai reikėtų skirti 779 mln. Lt, bet naujoji Vyriausybė yra užsiminusi, kad šį skaičių reikėtų sumažinti 100 mln. Lt.

Liberalai teigia, jog Vyriausybė dabar priversta spręsti dilemą: mokesčių mokėtojų sąskaita vykdyti tarptautinėms organizacijoms prisiimtus finansinius įsipareigojimus ar tesėti pažadus rinkėjams ir nedelsiant mažinti mokesčių naštą.

Tai komentuoja:

Andrius Kubilius Ekspremjeras