aA
Rusijos Valstybės Dūmos Nepriklausomų Valstybių Sandraugos reikalų ir ryšių su tėvynainiais komiteto vadovas Borisas Pastuchovas pareiškė, kad nepakankamai ginamos tėvynainių užsienyje teisės.
Vyriausybės komisija tėvynainiams užsienyje padėti "faktiškai nieko neveikė" per pastaruosius trejus metus, sakė B. Pastuchovas, pirmadienį pradėdamas Valstybės Dūmoje Tėvynainių užsienyje tarybos posėdį, kuris truks dvi dienas.

B. Pastuchovas itin kritikavo Baltijos šalis, pažymėdamas, jog "valstybės politika jose darosi vis agresyvesnė ir įžūlesnė mūsų tėvynainių, gyvenančių Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, atžvilgiu".

Deputato teigimu, Baltijos šalyse valstybės valdžia "suvedinėja sąskaitas už istorinę praeitį su rusakalbiais senukais".

B. Pastuchovas pasiūlė įsteigti Baltąją knygą, kurioje būtų surašomi rusakalbių gyventojų teisių pažeidimai artimajame užsienyje. Jis taip pat pabrėžė būtinybę išlaikyti rusų kalbą šiose šalyse bei Rusijos kaip švietimo centro vaidmenį Sandraugoje.

Tėvynainių užsienyje taryba prie Valstybės Dūmos buvo sudaryta 1995 metais. Į ją įeina visų Valstybės Dūmos frakcijų ir deputatų grupių atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.