aA
Praėjus beveik dviem savaitėms po Vyriausybės prisaikdinimo, Naujoji sąjunga (socialliberalai) tebesvarsto kandidatūras į jai atitekusius 16 viceministrų postus.
Norėdama sužinoti daugumos partijos narių nuomonę apie žmones, galinčius užimti aukštus valdžios postus, socialliberalų vadovybė pati sau paspendė biurokratinius spąstus.

Užgriuvo informacijos lavina

Po to, kai buvo kreiptasi į visus 60 Naujosios sąjungos skyrių, partijos būstinę Vilniuje užgriuvo įvairių pasiūlymų ir informacijos lavina.

Pavyzdžiui, vien kandidatų į ūkio viceministrus sąrašas užėmė du puslapius, o po įvairių reitingavimų bei aptarimų dar liko apie dešimt pretendentų.

Pasak partijos vicepirmininko Gedimino Jakavonio, pagrindiniai kandidatų atrankos kriterijai - profesionalumas, požiūris į partijos programą ir gebėjimas dirbti komandoje.

Ieško biografijų be dėmių

Partijos patikėtinių kandidatūros į viceministrus buvo aptartos per penktadienį vakare surengtą Seimo pirmininko ir Naujosios sąjungos lyderio Artūro Paulausko vakarienę su partijos deleguotais Vyriausybės nariais.

Tačiau galutiniai sprendimai vėl nebuvo priimti, nes stengiamasi įdėmiai vertinti kandidatų į viceministrus praeities veiklą.

"Lietuvos rytas"