aA
Peru prezidentas Alberto Fujimori (Albertas Fudžimoris) pirmadienį Tokijo viešbutyje, kuriame šiuo metu jis yra apsistojęs, pareiškė ketinąs per 48 valandas atsistatydinti, nes persvarą Kongrese įgijo opozicija.
"Inžinierius Alberto Fujimori patvirtino, kad jis nusprendė per 48 valandas, skaičiuojant nuo 11 val. Limos, Peru, laiku, įteikti formalų pareiškimą dėl atsistatydinimo iš Peru prezidento posto", sakoma jo pareiškime.

A. Fujimori sakė, kad jis nusprendė žengti tokį žingsnį "įvertinęs naująjį jėgų išsidėstymą Kongrese". Peru prezidentas patvirtino ketinąs palikti postą praėjus vos kelioms valandoms po to, kai ministras pirmininkas Federico Salasas (Federikas Salasas) pareikalavo, kad A. Fujimori pirmadienį ar antradienį atsistatydintų ir šalies prezidento įgaliojimus perduotų savo pavaduotojui, kuris vadovautų laikinajai vyriausybei iki balandžio mėnesį įvyksiančių rinkimų.

Įvarytas į kampą dėl korupcijos skandalo, į kurį įsivėlė jo buvęs žvalgybos vadovas Vladimiro Montesinosas (Vladimiras Montesinosas), mėginęs papirkti opozicijos atstovą, A. Fujimori dar rugsėjį paskelbė, kad jis nutarė sutrumpinti savo penkerių metų mandatą iki vienerių metų, ir ketina pasitraukti iš šalies vadovo postą liepos mėnesį po pirmalaikių rinkimų.

Tačiau A. Fujimori valdžia ėmė tirpti akyse, kai pirmą kartą po jo atėjimo į valdžią 1992 metais, Kongresą nuo praėjusio ketvirtadienio ėmė kontroliuoti opozicija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.