aA
Baskų separatistų grupuotė ETA sekmadienį prisiėmė atsakomybę už 17 išpuolių, įvykdytų nuo liepos mėnesio. Juose žuvo aštuoni žmonės. Taip pat grupuotė išreiškė apgailestavimą, kad Madride susprogdinus teisėjo automobilį žuvo miesto autobuso vairuotojas.
Baskų kalba leidžiamam laikraščiui "Gara" nusiuntusi pranešimą, ETA prisiėmė atsakomybę už visų 20 nužudymų, dėl kurių šiais metais vyriausybė įtarė šią sukilėlių grupuotę.

Išpuolių, daugiausia sprogdinimai, už kuriuos grupuotė prisiima atsakomybę, buvo įvykdyti nuo liepos 31 dienos. Vien nuo rugsėjo 21dienos kilusio smurto protrūkio metu žuvo aštuoni žmonės. Paprastai ETA neprisiima atsakomybės iš karto po išpuolio, o tik praėjus kelioms savaitėms ar net mėnesiams.

Nuo 1968 metų, kai ji pradėjo kovoti dėl nepriklausomos baskų valstybės šiaurės Ispanijoje ir pietvakarių Prancūzijoje, maištininkų grupuotė iš viso yra kaltinama dėl 800 žūčių. Praėjusių metų gruodį, nutraukusi 14 mėnesių trukusias paliaubas, ETA atnaujino savo išpuolius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.