aA
Protestuodamas prieš galimą Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) jungimąsi su kitomis šios pakraipos politinėmis jėgomis, iš LKDP pirmininko posto atsistatydina akademikas Zigmas Zinkevičius.
Z.Zinkevičius, A.Saudargas
Z.Zinkevičius, A.Saudargas
Tai jis pareiškė penktadienį spaudos konferencijoje Seime. Kartu su juo apie savo atsistatydinimą pareiškė LKDP Mandatų ir etikos komisijos pirmininkas monsinjoras Alfonsas Svarinskas.

Abu krikdemai teigė protestuoją prieš LKDP valdybos pirmininko Algirdo Saudargo skelbiamus ketinimus jungti partiją su Kazio Bobelio vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga (KDS).

"K. Bobelis, mums, krikščionims demokratams, yra nepriimtina figūra", sakė A. Svarinskas. Jis apkaltino K. Bobelį per savivaldybių rinkimus "susidėjus su kolchozų pirmininkais ir padėjus jiems laimėti rinkimus".

Kaip žinoma, kovą per savivaldybių tarybų rinkimus KDS buvo sudariusi koaliciją su Lietuvos valstiečių partija (LVP). Ši koalicija bubvo viena sėkmingiausiai rinkimuose pasirodžiusių politinių jėgų, tačiau LVP ir KDS vadovai nesugebėjo susitarti dėl bendro dalyvavimo Seimo rinkimuose.

"Mes laikome tokį K. Bobelio, lietuvio ir kataliko, buvusio Vyriausiojo Lietuvos Išlaisvinimo Komiteto (VLIK) pirmininko elgesį Tėvynės išdavimu", teigė A. Svarinskas.

Tačiau šiems atsistatydinimams dar turėtų pritarti kitų metų pradžioje rengiama LKDP konferencija - aukščiausias partijos organas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.