aA
Kinijos policininkas, išradęs šiuolaikinius "skaistybės apatinius”, kuriuos įmanoma atrakinti tik žinant slaptą kodą, taip tikisi sumažinti skyrybų skaičių šalyje.
Zhao Zinas siekia, kad jo išradimui, kurį, jo nuomone, poros nešios kaip ištikimybės ir atsidavimo ženklą, būtų suteiktas patentas, pranešė Kinijos laikraštis "Shanghai Evening Post".

Išradėjo teigimu, apatiniai, pasiūti iš plonų odinių juostelių, tikrai netrukdo maudytis arba naudotis tualetu, tačiau gali patikimai apsaugoti nuo nesantuokių ryšių.

Anot Zhao, sukurti tokius apatinius jį paskatino trauma, kurią jis patyrė išsiskyrus tėvams dėl tėvo neištikimybės. Tačiau jis neigia, kad tokie apatiniai bus naudojami kaip priemonė, kuria bus siekiama prie savęs ‘pririšti’ partnerį.

Kinijos Intelektualinės nuosavybės teisių biuro tyrimų skyriaus vadovo Uano De teigimu, tai nėra pirmasis tokio pobūdžio išradimas. Prieš 4 metus biuras išdavė patentą panašiam išradimui – "saugioms savigynos kelnėms".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.