aA
MTV ketvirtadienį Stokholme vykusioje Europos apdovanojimų ceremonijoje specialų apdovanojimą už socialinį vaidmenį "Free Your Mind" ("Išlaisvink mintį") įteikė Serbijos studentų grupei OTPOR, kuri priešinosi buvusio Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus režimui.
"OTPOR už ilgą kovą su neteisingumu ir priespauda nusipelnė "Free Your Mind" apdovanojimo", sakė "MTV Networks Europe" prezidentas Brentas Hansenas. - "OTPOR parodė, kaip jauni žmonės tiesiog ryžtingai stengdamiesi gali sėkmingai kovoti už teisingumą".

Apdovanojimą atsiėmė Branko Iličius (Brankas Iličius) ir Milj ana Jovanovič, du iš OTPOR steigėjų, kurie pradėjo nuo literatūros prieš S. Miloševičių platinimo ir savo simbolikos paišymo ant sienų ir tvorų. Vėliau judėjimas inspiravo masines protesto demonstracijas visoje šalyje.

"Nesavanaudiškas tokių žmonių, kaip Branko ir Miljana atkaklumas, be jokios abejonės, labai padėjo sužlugdyti žiaurų diktatorišką režimą", sakė B. Hansenas.

Praėjusį mėnesį įvykęs masinis sukilimas Serbijoje privertė S. Miloševičių, kurį Vakarai nori teisti už karo nusikaltimus, pripažinti pralaimėjimą Jugoslavijos prezidento rinkimuose.

Anksčiau "Free Your Mind" apdovanojimą yra gavę Serbijos radijas B92, "Greenpeace" ir "Amnesty International".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.