aA
Japonijoje trečiadienį peiliu ginkluotas jaunuolis užgrobė autobusą su 20 žmonių, mirtinai sužalojo mažiausiai vieną keleivę ir pareikalavo pinigų bei ginklo.
Policija užpuoliką pradėjo persekioti Sagos mieste, tačiau po aštuonių valandų gaudynių su pertraukomis jis vis dar tebelaiko paėmęs įkaitais septynis keleivius, įskaitant penkerių metų mergaitę. Autobuse taip pat yra ir vairuotojas.

Policija nesiryžo šturmuoti autobuso, nors jaunuolis sužalojo peiliu mažiausiai dvi moteris, iš jų vieną mirtinai.

Vėliau, vesdamas derybas su policijos pareigūnais, jis nesitraukė nuo penkerių metų mergaitės ir buvo pasirengęs smogti jai peiliu. Užpuolimo motyvai kol kas nėra aiškūs.

68 metų moteris, kuriai užpuolikas padarė sunkių durtinių žaizdų kakle, buvo paleista, kai autobusas sustojo šalikėlės aikštelėje. Tačiau gydytojams nepavyko išgelbėti nukentėjusiosios, ir ji mirė ligoninėje.

Kitą moterį, kuriai buvo kelis kartus peiliu smogta į krūtinę, užpuolikas irgi paleido laisvę, kai policija privertė autobusą išsukti iš greitkelio ir sustoti šalikelės aikštelėje. Užpuolikas čia taip pat paleido ir trečią moterį, kuri atsipirko tik sumušimais.

Iš pradžių aikštelė, o vėliau greitkelio degalinė tapo dramatiškų 160 policininkų ir užpuoliko, kuriam gali būti maždaug 16-18 metų, derybų vieta.

Japonijos ministras pirmininkas Joširas Moris (Yoshiro Mori), kuris šiuo metu lankosi Vokietijoje, sakė palaikąs ryšį su Tokijumi ir yra išsamiai informuojamas apie šį incidentą.

Užgrobimo drama prasidėjo Sagos mieste, esančiame pietinėje Kiusiu saloje apie 1,2 tūkst. km į pietvakarius nuo Tokijo, iš kurio autobusas išvyko į Fukuoką.

Apie užgrobimą policijai pranešė viena keleivė, paprašiusi pagrobėjo išleisti ją į tualetą. Moteris paskambino prie greitkelio buvusiu avariniu telefonu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.