aA
Bendrovė “Pioneer” žada pirmoji pradėti pardavinėti kompaktinių diskų skaitymo ir įrašymo įrenginį, kuris galės dirbti tiek su paprastais, tiek ir su DVD formato kompaktiniais diskais.
“Comdex” parodoje šia savaitę “Pioneer” pristatė DVR – 103 kompaktinių diskų skaitytuvą, kuris įrašo diskus kaip CD-R (galimybė įrašyti tik vieną kartą), CD-RW (galima perrašyti diską), DVD-R ir DVD-RW įrenginiai. DVD-RW diskas gali būti perrašomas iki 1000 kartų.

Naujasis “Pioneer” gaminys DVD formato diskus įrašo du kartus greičiau, nei dabar gaminami įrašymo įrenginiai.

Bendrovė tikisi, kad augantys vartotojų poreikiai gerai filmų vaizdo ir garso kokybei padarys DVD diskus tokius pat populiarius, kaip ir paprasti kompaktiniai diskai.

Išorinis DVR-103 įrenginys bus parduodamas su specialia programine įranga, skirta įrašinėti DVD-R diskus, kuriuos paskui bus galima žiūrėti ir buitiniais DVD diskų skaitytuvais, parduodamais kartu su namų kino komplektais.

“Pioneer” kol kas nepaskelbė naujausio gaminio kainos, tačiau užtikrino, kad jis bus pigesnis nei ankstesni modeliai, t.y. kainuos mažiau nei 5400 JAV dolerių (21600 litų). Vartotojai jį įsigyti galės 2001 metų pirmąjį ketvirtį. Tikimasi, kad įrašymui skirtų diskų kaina nukris iki 10 JAV dolerių (40 litų).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.