aA
Vienas turtingiausių naujojo Seimo narių socialliberalas Kęstutis Skamarakas apkaltino Socialdemokratinę koaliciją prisidėjus prie pasikėsinimo į jo gyvybę.
Iš kopūstų eksporto į Rusiją praturtėjęs verslininkas iš Raseinių vakar pareiškė, kad praėjusio sekmadienio naktį žlugęs bandymas jį apiplėšti gali būti susijęs ir su dar prieš rinkimus pradėta puolimo bei šmeižto kampanija. Vienmandatėje rinkimų apygardoje pralaimėjęs, tačiau pagal Naujosios sąjungos sąrašą į Seimą patekęs 48 metų politikas įsitikinęs, kad užpuolimas susijęs su rinkimais: "Kairioji Raseinių rajono valdžia manęs nemėgsta, nes sakau tai, ką galvoju".

Vakar K.Skamarakas tvirtino, kad jo apiplėšimą galėjo organizuoti ir vietinė nomenklatūra, kuri jo nemėgo, todėl dabar sugalvojo atkeršyti: "Tai gali būti ir politinis užsakymas". Parlamentaras rodė prieš pat rinkimus platintus leidinius, kuriuose apie jį buvo skleidžiamos neva melagingos žinios. K.Skamarakas teigė, jog brošiūras platino ir jo varžovas - Seimo nariu išrinktas socialdemokratas Gintautas Mikolaitis.

Paklaustas, ar įtaria G.Mikolaitį užsakius šį išpuolį, K.Skamarakas sakė: "Visko galėjo būti. Bet manau, kad yra gilesnės šaknys. Net ne mūsų vietinės nomenklatūros, bet tos kairiosios socialdemokratijos. Aš nesakau LDDP, bet tos socialdemokratinės, kuri net iki viršūnių driekiasi, kurie dešimt metų opozicijoje ir moka daryti intrigas".

Viešai nuskambėję Naujosios sąjungos politiko kaltinimai šokiravo kairiosios Seimo opozicijos atstovus, kurie vakar kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją. Pareiškime kategoriškai neigiamas bet koks koalicijos ar jos narių prisidėjimas prie bandymo apiplėšti K.Skamarako namus.

"Seimo rinkimuose mūsų frakcijos atstovui pralaimėjęs K.Skamarakas įvykius Raseiniuose su G.Mikolaičiu susiejo neapgalvotai", - viliamasi pareiškime. Socialdemokratinės koalicijos informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas piktinosi naujosios politikos atstovų kalbomis: "Tai ne politikų, bet moterų kalbos savo virtuvėje". LDDP atstovas stebėjosi, kad K.Skamarakas savo politinius oponentus kaltina nusikaltimais, bet nesiremia jokiais faktais.

"Lietuvos rytas"