aA
"Atėjus šalčiams, padėtis Ostankino televizijos bokšte, nukentėjusiame per gaisrą rugpjūčio mėnesį, gali pablogėti". Tai ketvirtadienį tiesioginėje radijo stoties "Echo Moskvy" laidoje pareiškė RF valstybinio statybos komiteto pirmininko pavaduotojas Nikolajus Maslovas.
Jam kelia nerimą tai, kad "gaisras sunaikino bokšto lynus, praėjo nemažai laiko, o lynai ir armatūra neatnaujinti". N.Maslovo nuomone, "dėl to gelžbetonyje atsiranda plyšių, kurie, spaudžiant šalčiams, didės".

Pasak N.Maslovo, "Valstybinio statybos komiteto pozicija dėl skubių priemonių lynams atnaujinti buvo išdėstyta vyriausybės posėdyje, ir ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas patvirtino, kad reikia parengti atitinkamą potvarkį".

N.Maslovo manymu, "bokšto lynų ūkiui atnaujinti, keltuvui suprojektuoti ir sumontuoti reikia apie 80 milijonų rublių, atstatymo darbai truks ne mažiau kaip metus".

Tuo tarpu Valstybinio statybos komiteto pirmininkas Anvaras Šamuzafarovas ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė, kad visiškam fiziniam ir techniniam Ostankino televizijos bokšto atstatymui reikia daugiau kaip 60 milijonų dolerių.

"Klausimas, kur gauti tokių lėšų - iš federalinio biudžeto ar imant kreditus, - dar svarstomas, bet vyriausybė priėmė principinį sprendimą atstatyti televizijos bokštą", - pažymėjo jis.

Pareigūnas informavo, kad Rusijos vyriausybė ketvirtadienį įvykusiame posėdyje nusprendė skirti iš savo rezervinio fondo 50 milijonų rublių Ostankino televizijos bokšto atstatymo darbams. Ateinančių metų pradžioje Valstybinis statybos komitetas parengs vyriausybės nutarimo projektą dėl trūkstamų lėšų skyrimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.