aA
Rusijos laikraštis paskelbė interviu su naujuoju Lietuvos premjeru Rolandu Paksu, kuriame iškraipė kai kurias per pokalbį su žurnalistu pareikštas mintis. "Obščaja gazeta" teigia, neva R.Paksas pasakęs, jog Lietuva "dar pakovos" dėl Ignalinos atominės elektrinės, ir naujajam Seimui derėtų "peržiūrėti klaidingą pirmtakų potvarkį".
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
Kaip žinoma, Lietuva šį pavasarį priėmė įstatymą, kuriame numatyta IAE I-ojo bloko eksploatavimą nutraukti iki 2005 metų. Ši nuostata įrašyta ir į nacionalinės energetikos strategiją.

Ignalinos jėgainės, kurią tarptautiniai ekspertai laiko nepakankamai saugia, problemos sprendimas buvo viena iš sąlygų Lietuvai pradėti narystės derybas su Europos Sąjunga.

Lietuvai prisiėmus šį įsipareigojimą, Vilniuje birželį įvyko tarptautinės IAE I-ojo reaktoriaus uždarymo donorų konferencija, po kurios į specialią sąskaitą surinkta apie 200 mln. eurų - tiek, kiek reikia uždarymo darbams iki 2005 metų finansuoti.

Kaip BNS teigė Lietuvos premjero atstovas spaudai Rimvydas Paleckis, laikraštis neteisingai informavo apie R. Pakso požiūrį į jėgainės problemą. Anot atstovo spaudai, premjeras neabejoja būtinybe nutraukti I-ojo IAE bloko eksploatavimą, kaip tai numatyta įstatyme.

R. Pakso atstovas spaudai taip pat paneigė Rusijos laikraščio premjerui priskiriamą nuomonę, esą reikėtų pasiekti, kad Rusijos piliečiai galėtų be vizų vykti į Lietuvos sanatorijas ir pensionus.

Kaip žinoma, bevizio režimo taisyklės Lietuvoje galioja tik tiems Rusijos piliečiams, kurie gyvena kaimyninėje Kaliningrado srityje, tačiau jiems ši privilegija greičiausiai turės būti panaikinta, Lietuvai stojant į Europos Sąjungą.

R. Paleckis BNS teigė, kad R. Paksas nekalbėjo laikraščiui apie siekius panaikinti vizų reikalavimą Rusijos piliečiams, tik sakė, kad jos galėtų būti atpigintos ir supaprastinta jų išdavimo tvarka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.