aA
Po Velykų, kaip įtariama satanistų sudeginta, Utenos rajono Pakalnių parapijos Švč. Trejybės bažnyčia, per Kalėdas jau glaus tikinčiuosius.
Pakalnių gyventojai prisimena, kad nelaimės išvakarėse po šventorių trainiojosi keisti su motociklais atvažiavę jaunuoliai.

Pasigirsta nuomonių, kad tai galėjo būti ir vos už poros dešimčių kilometrų Molėtų rajone veikusios satanistų grupuotės nariai.

Prieš pat nelaimę Pakalniuose ir kituose Utenos rajono vietose buvo pastebėti satanistų siautėjimo ženklai.

Ant Pakalnių bažnyčios durų klebonas Kostas Balsys buvo pakabinęs plakatą su Popiežiaus Jono Pauliaus II atvaizdu, po kelių dienų plakatą kažkas nuplėšė. Pakalnių bažnyčios klebonas neatmetė galimybės, kad bažnyčią padegti galėję ir satanistai.

Vis dėlto, priešingai nei dauguma lietuvių bei kai kurių kolegų dvasiškių, Pakalnių bažnyčios klebonas K.Balsys nesėdėjo sudėjęs rankas. Užuot lakstęs į policiją ir verkšlenęs kun.K.Balsys pats ėmėsi iniciatyvos, kaip gauti pinigų bažnyčios atstatymui.

Kaip informavo Panevėžio arkivyskupijos kurijoje, Panevėžio vyskupas Juozas Preikšas paragino kunigus leisti sudegusios Pakalnių parapijos klebonui K.Balsiui Panevėžio vyskupijos bažnyčiose sakyti pamokslus ir surinktas aukas perduoti sudegusios bažnyčios atstatymui.

Vis dėlto mažiausiai aukoja patys uteniškiai. Galbūt jie yra nusivylę Utenos mieste jau geras dešimtmetis besitęsiančiomis bažnyčios statybomis. Nors naujai Utenos bažnyčiai milijoninės lėšas suaukojo tiek tikintieji, tiek valstybė, tiek kiti privatūs rėmėjai - per keletą metų pastatyta tik ištaiginga su baseinais klebonija.

Kodėl lietuviai taip nenoriai aukoja katalikų bažnyčiai? Ar jie persimetė prie kitų religinių judėjimų ar sektų, ar tiesiog nebepasitiki kunigais?

Tai komentuoja:

Kostas Balsys Sudegusios Pakalnių parapijos Švč.Trejybės bažnyčios klebonas