aA
Panevėžio apygardos prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl futbolininko Irmanto Stumbrio mirties fakto. Prokuratūros atstovė spaudai ketvirtadienį sakė BNS, kad sportininko mirties priežastį nustatinėja ekspertizė.
Preliminariomis žiniomis, I. Stumbrys nusižudė.

Kaip skelbta, trečiadienį popiet netoli Panevėžio esančioje Piniavos gyvenvietėje rastas negyvas buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas I. Stumbrys, šį sezoną žaidęs Maskvoje.

28 metų I. Stumbrio lavonas su šautine žaizda smilkinyje buvo rastas automobilyje "Opel Astra".

Preliminariais duomenimis, I. Stumbrys nusižudė iš neteisėtai laikyto ginklo - pistoleto "Makarov", kuris buvo rastas automobilyje.

Kulką ir vieną šovinio tūtelę ekspertai surado automobilyje. Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Justino Pupkos, neabejojama, kad mirtinas šūvis buvo paleistas automobilyje, nes jame rasta daug kraujo žymių.

Pastarąjį sezoną I. Stumbrys rungtyniavo Rusijos pirmosios lygos komandoje Maskvos "Torpedo - ZIL". Ši komanda pasibaigusiame šių metų čempionate buvo antra ir kitą sezoną žais Rusijos aukščiausiojoje lygoje.

Į Lietuvą iš Rusijos I. Stumbrys grįžo praėjusią savaitę, pasibaigus Rusijos futbolo čempionatui. Šios savaitės pradžioje Panevėžyje gyvenanti žmona jį išlydėjo atgal į Maskvą treniruotis. Kol kas nėra žinoma, kur I. Stumbrys praleido pastarąsias tris dienas prieš savo mirtį.

I. Stumbrio žmona yra Panevėžio futbolo klubo "Ekranas" vadybininkė. Šeimoje auga beveik ketverių metų sūnus.

I. Stumbrys anksčiau yra žaidęs Panevėžio "Ekrano" komandoje ir Lietuvos futbolo rinktinėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.