aA
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šis pyragas susideda iš daugelio mažyčių "roželių". Apelsinų sultys ir obuoliai pyragui suteikia savotiškos rūgštelės, todėl įkyriai saldžiu jo tikrai nepavadinsi. Na, o netradicinis riešutų kremas - puikus akcentas, suteikiantis pyragui dar daugiau originalumo.

Produktai:

400 g miltų,
10 g sausų mielių,
stiklinė pieno,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
50 g sviesto arba margarino,
2 kiaušiniai,
300 g maltų lazdyno riešutų,
100 g cukraus pudros,
6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių,
750 g obuolių,
100 g abrikosų uogienės,
kelios kruopelės druskos.

Gaminame:

1. Iš miltų, mielių, pašildyto pieno, druskos, kiaušinių trynių ir atšildyto sviesto užmaišome tešlą. Minkome tol, kol tešla taps vienalytė. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje.

2. Maltus riešutus sumaišome su cukraus pudra, supilame apelsinų sultis, kiaušinių baltymus ir 5 valgomuosius šaukštus vandens.

3. Obuolius nulupame ir supjaustome į 4 dalis ir dar supjaustome skersai mažomis dalelėmis. Sumaišome su riešutine mase.

4. Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio forma (maždaug 40x50 cm) ant miltais pabarstytos lentos. Ant iškočiotos tešlos lygiu sluoksniu užtepame riešutų - obuolių masę. Paskui atsargiai užlenkiame vieną kraštelį ir suvyniojame iš tešlos vyniotinį. Tada supjaustome gautą vyniotinį į 10 dalių ir dedame jas paeiliui į sudedamą kepimo formą pjūviu žemyn.

5. Kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180º temperatūroje 40 minučių. Kepdamos "roželės" susilieja viena su kita į gražų vientisą pyragą.

6. Iškeptą dar karštą pyragą ištepame pašildyta ir per sietelį pertrinta abrikosų uogiene.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.