aA
Kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas teigia esąs susirūpinęs dėl Lietuvą užgriuvusių bėdų ir paragino, jo vertinimu, atsakingas ir kompetentingas politines jėgas šlietis prie formuojamo kairiųjų bloko.
Kartu A. Brazauskas pareiškia, kad iš konservatorių valdžios nėra ko tikėtis, kad šalies padėtis pagerės.

Tai sakoma trečiadienį išplatintame A. Brazausko pareiškime, kurį, kadenciją baigusio prezidento teigimu, paskatino parašyti "nenoras būti pasyviu įvykių stebėtoju".

"Matant, kas vyksta Lietuvoje, negalima ramiai gyventi. Mus užgriuvo didžiulės bėdos, kurias galime įveikti tik patys", mano A. Brazauskas.

Pareiškime konstatuojama, kad "nemokšiška politika" griauna ūkį ir skurdina žmones, o pastaraisiais dešiniųjų valdymo metais nedarbas pasiekė neregėtą lygį.

"Nepaisant nuolatinių Vyriausybės pažadų, vargu, ar galime tikėtis geresnių rezultatų iš konservatorių valdžios. Mūsų politiniame gyvenime nemažėja intrigų bei susipriešinimo. Tenka apgailestauti, kad opiausias problemas galėsime pradėti spręsti tik po Seimo rinkimų. Tačiau tam reikėtų sutelkti konstruktyvių ir atsakingų politinių jėgų pastangas", rašo kadenciją baigęs prezidentas.

Jo nuomone, LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos sprendimas praėjusią savaitę susijungti į rinkimų koaliciją įgauna ypatingą reikšmę.

"LSDP ir LDDP koalicija tampa traukos lauku konstruktyvioms partijoms, susirūpinusioms skurdu, nedarbu ir kitomis socialinėmis problemomis", teigiama pareiškime.

Kaip skelbta, neseniai 68-erių metų A. Brazauskas užsiminė galįs grįžti į politiką. Apžvalgininkų nuomone, jis galėtų imtis vadovauti plačiam kairiųjų jėgų blokui.

A. Brazauskas vadovavo LDDP, kai ji 1992 metais laimėjo Seimo rinkimus. Iš LDDP jis pasitraukė, 1993 metais tapęs Lietuvos prezidentu, kaip numato Konstitucija.

Prezidento A. Brazausko kadencija baigėsi 1998 metų pradžioje, tačiau jis ir dabar tebelieka vienu populiariausių tarp Lietuvos politikų ir visuomenės veikėjų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.