aA
Šiauliuose gyvenančios Valentinos Avelienės sūnaus Sergejaus Vitčenkos palaikai liko nuskendusiame rusų povandeniniame laive "Kursk".
Barenco jūroje rugpjūčio 12 dieną per karines pratybas nuskendus rusų povandeniniam laivui "Kursk", žuvo 118 jūrininkų. Rusų ir norvegų narai per neseniai pasibaigusią žuvusiųjų palaikų iškėlimo operaciją iš laivo iškėlė tik 12 jūrininkų kūnus.

Kaip rašo "Respublika", narams pavyko atidaryti laivo skyrių, kuriame galėjo būti A. Vitčenka, tačiau į vidų patekti jiems nepasisekė.

Pasibaigus žuvusių jūrininkų palaikų iškėlimo operacijai, buvo pažadėta per dešimt dienų atsiųsti "Kursk" jūrininkų artimiesiems simbolines urnas su vandeniu iš laivo žūties vietos.

S. Vitčenka kartu su motina gyveno Sankt Peterburge. Šiame mieste vaikinas baigė jūreivystės mokyklą, iš čia jis buvo pašauktas į tarnybą kariniame jūrų laivyne.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.