aA
Angolos sukilėlių grupuotė UNITA paskelbė, jog savo priešlėktuviniais ginklais numušė Angolos armijos naikintuvą SU-27, pažymėtą borto numeriu 272. Į lėktuvą sukilėliai šaudė iš Mošiko provincijoje, Kagambos gyvenvietėje esančio aerodromo.
Kaip pranešė Rusijos NTV televizija, lėktuvas nukrito ir sudužo skrisdamas į Angolos karinių oro pajėgų bazę, esančią Katumbeto mieste. Lėktuvą pilotavusiam rusų lakūnui Igoriui Valenčenko pavyko katapultuotis.

Informaciją apie incidentą UNITA trečiadienį paskelbė savo tinklalapyje, http://www.unita.org/. Taip pat tinklalapyje pranešama apie atakas prieš 5, 20 ir 21 Angolos armijos brigadas, kitus užpuolimus.

Oficialiai šios žinios kol kas nepatvirtintos, tačiau tai vargu ar bus padaryta. Rusų kareiviams, remiantis Rusijos įstatymais, draudžiama tarnauti kitų valstybių armijose. Tačiau mažai finansuojamoje Rusijos kariuomenėje vis atsiranda lakūnų, užsidirbančių pragyvenimui kitų valstybių oro pajėgose.

Savaime suprantama, jog tokių lakūnų užjūrio karjeros yra slaptos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.