aA
"America Online" bendrovei priklausantis "Netscape Communications" padalinys oficialiai paskelbė apie naujos "Netscape" versijos išleidimą. Elegantiškai atrodanti naršyklė veiks "Windows", "Macintosh" ir "Linux" operacijų sistemose.
"Netscape 6.0" pilnai palaikys XML (eXtensible Markup Language) aplinką. XML dėka programuotojai ir paprasti vartotojai galės kurti taikomasias programas, kurias galima pasiekti per internetą, naudoti nepriklausomai nuo operacijų sistemos.

Naujoje naršyklėje yra ir kitų patobulinimų. "Netscape" gali imti elektroninį paštą iš kelių dėžučių, taip pat supaprastinta paieška. Naršyklės išvaizdą galima keisti, apvelkant jai skirtingas "odas" skins. "Odas" galima pasrsisiųsti iš "Netscape" tinklalapio.

Atnaujintas "Netscape", pasak kūrėjų, geriau tvarkys slapukus (cookies), kuriuos tinklų administratoriai dažnai naudoja vartotojų sekimui.

Nors ir gražiai atrodanti, "Netscape" atidaro ne visus tinklalapius. Kai kuriuose, palyginus su "Internet Explorer", kitaip išdėstyti elementai, neveikia "VBScript" programos.

Nemokamai platinamą naršyklę galima atsisiųsti iš http://www.aol.com/ tinklalapio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.