aA
Į naująjį Seimą patekę nedidelių partijų atstovai ėmė kurti draugystės grupę su realiai neegzistuojančiu Čečėnijos parlamentu. Kaip pranešė "Respublika", Seime atsirado bemaž dešimt parlamentarų, apsisprendusių įkurti draugystės su Čečėnijos Respublikos Ičkerija parlamentu grupę.
Seimas
Seimas
© DELFI
Tačiau grupės kūrėjai nesiima atsakyti, kur dabar galėtų būti šio parlamento nariai. Pasak grupės steigimo vieno iniciatorių, jaunalietuvio Stanislovo Buškevičiaus, "Čečėnija yra dabar okupuota, parlamento pirmininkas Ruslanas Alichadžijevas suimtas, kiti parlamentarai kovoja su ginklu rankose arba dirba diplomatinį darbą Vakaruose".

Anot S. Buškevičiaus, kontaktų su čečėnų parlamentarais nėra, o steigti grupę pastūmėjo Seimo rūmuose apsilankantys Čečėnijos rėmėjai iš Sąjūdžio. Prisijungti prie grupės, anot parlamentaro, "būtų ir drąsos, ir moralinio palaikymo parodymas".

Pasak S. Buškevičiaus, į draugystės su čečėnų parlamentarais grupę įsirašys Konservatorių frakcijai priklausantis politinių kalinių ir tremtinių lyderis Povilas Jakučionis, krikščionis demokratas Petras Gražulis, socialdemokratas Juozas Olekas.

Oficialus Vilnius laiko Čečėniją neatskiriama Rusijos Federacijos dalimi, tačiau daug kartų reiškė susirūpinimą dėl žmogaus teisių pažeidimų šioje Šiaurės Kaukazo respublikoje. Nepaisant to, Lietuvoje gausu Čečėnijos nepriklausomybės rėmėjų. Praėjusios kadencijos Seime veikė gausi parlamentinių ryšių su Čečėnija grupė, Seimo rūmuose dažnai buvo rengiamos konferencijos Čečėnijos klausimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.