aA
Dėl žmogaus nužudymo sulaikytas šešiolikmetis klaipėdiškis Tomas Šolys areštinėje praleis du mėnesius. Vakar Klaipėdos apylinkės teisme jis ramiai išdėstė tragiško įvykio aplinkybes.
Nepilnamečio teigimu, vieną vakarą jis nuėjo parūkyti už "Inkaro" kavinės ir pamatė ant žolės gulintį girtą vytą. Vaikinas nusprendė apieškoti jo kišenes, tačiau šis prabudo ir, paklausęs, ar jam reikia pinigų, ėmė glostyti nugarą, liesti paauglio lytinius organus.

Supratęs, kad nepažįstamasis nori jį išprievartauti, T.Šolys atsitraukė kelis žingsnius, tačiau prie jo prišokęs vyras ėmė vėl glamonėti ir pasiūlė tylėti, jei nori uždirbti pinigų. "Aš jam tylomis porą kartų trenkiau į nosį, - sakė nepilnametis. - Paskui į jį maždaug iš poros žingsnių atstumo sviedžiau šaligatvio plytą. Jis pargriuvo ir nejudėjo. Kelis kartus spyriau, kad žinotų, jog nereikia lįsti".

Plyta pataikė vyrui į galvą, ėmė plūsti kraujas. T.Šolys paskambino į policiją ir greitąją pagalbą. Policininkai neatvažiavo, o medikai, paauglio teigimu, atvyko tik po ketvirto skambučio. Skambinant antrą kartą, Tomui buvo pasakyta, kad sužeistasis atsisako pagalbos.

Septynias klases baigęs ir niekur nesimokantis bei nedirbantis paauglys teigė, kad tą vakarą buvo išgėręs apie pusę butelio degtinės. Tomas kartą jau buvo teistas už buto durų padegimą. Būdamas keturiolikos, jis porą kartų įkliuvo dėl vagysčių, pusantrų metų praleido Čiobiškio specialiojoje internatinėje mokykloje.

T.Šolio užmuštas Edvardas Maliauskas anksčiau buvo pasiturintis verslininkas, vienas pirmųjų Klaipėdoje atidarė ginklų parduotuvę. Vėliau jis išsiskyrė su žmona, gydėsi nuo alkoholizmo, neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos.

"Lietuvos rytas"