aA
Trys nuteistieji už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą Apeliaciniam teismui apskundė Vilniaus apygardos teismo nuosprendį.
Teismas
Nuteistųjų - Vlado Belecko, Ivano Kvaskovo ir Artūro Daškovskio - skundus bei Generalinės prokuratūros skundą dėl V. Belecko išteisinimo pabėgus iš jį konvojavusio iš Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno automobilio pirmadienį Vilniaus apygardos teismas perdavė Apeliaciniam teismui.

Apeliaciniai skundai bus nagrinėjami kitų metų sausį.

Už nužudymą 13 metų kalėti nuteistas Valdas Puodžiūnas nuosprendžio neskundė. Nuosprendžio neskundė ir pagal Amnestiją nuo bausmės atleistas V. Belecko sūnėnas Rolandas Beleckas ir nukentėjusieji - nužudyto kunigo sesuo Liucija Kolaitienė ir kolekcininkas Gediminas Damalakas.

Savo apeliaciniuose skunduose, kaip ir teismo proceso pabaigoje, nuteistieji teigia, kad kunigo jie žudyti nenorėjo, taip atsitiko netyčia. Jie pripažįsta įvykdę plėšimus iš kunigo ir kolekcininko G. Damalako butų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.