aA
Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) siūlo Vyriausybei skirti Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (NRTV) papildomai lėšų iš biudžeto, kad visuomeninis transliuotojas galėtų išspręsti opiausias finansines problemas.
Tai bendruoju sutarimu nuspręsta pirmadienį ŠMKK posėdyje.

Tačiau komitetas savo siūlyme Vyriausybei nenurodo konkrečios sumos, kuri galėtų būti skirta NRTV.

Komitetas taip pat siūlo Vyriausybei neatidėliotinai spręsti abonentinio mokesčio įvedimo ir NRTV skolų, likusių nuo praėjusių metų, klausimą.

ŠMKK pirmininko Rolando Pavilionio teigimu, kalbant apie papildomų lėšų skyrimą, būtina pagalvoti ir apie NRTV vadybos funkcijų stiprinimą bei programų kokybės gerinimą.

Anksčiau Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas per susitikimą su NRTV vadovais sakė, jog Seimas ieškos galimybių padėti nacionaliniam transliuotojui.

A. Paulausko teigimu, Seimas turi kartą galutinai apsispręsti, ką darys dėl abonentinio mokesčio įvedimo.

Toks mokestis numatytas Nacionalinio radijo ir televizijos įstatyme, tačiau jis iki šiol ši įstatymo nuostata nebuvo vykdoma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.