aA
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga mano, kad dabartinė Rusija, nepaisant jos mėginimų dėtis galinga valstybe, tiesioginės grėsmės Baltijos šalims nekelia.
Tai Latvijos prezidentė žurnalistams pareiškė antradienį, vizito Taline metu.

Pasak V. Vykės-Freibergos, Rusija, siekdama atkurti ir išplėsti savo įtaką pasaulyje, mėgina tarptautinę bendruomenę paveikti retorinėmis priemonėmis.

Be to, Latvijos prezidentės teigimu, Rusijos užsienio politika priklauso nuo to, kas vadovauja šaliai. Ji pridūrė, kad Rusijoje yra sluoksnių, kurie vis dar svajoja apie buvusios Sovietų Sąjungos atkūrimą.

V. Vykė-Freiberga pažymėjo, kad sėkmingos Baltijos šalių integracijos į Vakarus ir ištrūkimo iš Rusijos įtakos sferos garantas yra jų vienybė.

Pasak prezidentės, bet koks destabilizuojantis veiksnys Baltijos regione turi neigiamą įtaką Estijos, Latvijos ir Lietuvos vienybei bei sukelia kliūtis šių šalių integracijai į Vakarų Europą ir NATO.

Estijos prezidentas Lennartas Meri (Lenartas Meris) susitikime su Latvijos prezidente pabrėžė, kad Baltijos šalių santykiai šiuo metu klostosi kaip niekad sklandžiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.