aA
Namibijoje raganiai už savo paslaugas reikalauja kiek neįprasto užmokesčio – sekso. "Sekso už žolytes" skandalas prasidėjo vienai moteriai pasiskundus pareigūnams Otjiwoje.
Veronicos de Klerk iš vietinio moterų judėjimo teigimu, genčių raganiai ir burtininkai, kurie tradiciškai už savo paslaugas imdavo vištas arba naminius gyvulius, pataruoju metu iš savo pacientų ėmė reikalauti kiek neįprasto ir nepagrįsto užmokesčio.

"Moterys prisipažįsta mums, kad kai kurie raganiai reikalauja sekso. Žmonės, iškankinti ligų ir norintys kuo greičiau išspręsti savo problemas, su tuo sutinka," paaiškino ji. Tačiau pasak 72 metų Joelio Dlaminio, jo profesijos garbę teršia tik atskiri individai.

Laikraščiui "The Namibian” jis teigė: "Kaip ir kiekviename darbe, čia atsiranda išties bjaurių žmonių. Juk ir kai kurie vadybininkai ar vadovai užsiima seksu su savo sekretorėmis, tačiau negalima sakyti, kad jie visi taip daro."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.