aA
JAV Centrinė žvalgybos valdyba pradėjo tirti bylą dėl vidiniame organizacijos tinkle įkurto pokalbių kambario, kurį įkūrė patys šnipų agentūros darbuotojai. Pokalbių kambaryje sklandė banalūs juokeliai bei replikos. Pasak CŽV atstovų, šis pokalbių kambarys nepastebėtas veikė ilgiau, nei 5 metus.
CŽV
Šiame kambaryje, į kurį galima patekti tik pakviestiesiems, apsilankydavo bent 160 agentūros darbuotojų, visi jie buvo įspėti. Nuo 5 iki 10 asmenų buvo nušalinti nuo pareigų.

Pokalbių kambaryje apsilankydavo darbuotojų iš visų sluoksnių, neskaitant aukščiausiojo valdininkų sąstato. Nors teigiama, kad slapta informacija per šį pokalbių kambarį nenutekėjo, visgi tai laikoma netinkamu valstybei priklausančių kompiuterių išnaudojimu.

Nors pokalbių kambaryje nebuvo platinama pornografija, visgi įžeidžiantys juokeliai, komentarai ir kai kurios elektroninės pašto žinutės būtų pakankama priežastis kai kuriuos darbuotojus atleisti iš darbo.

Pokalbių kambarys buvo atrastas per eilinį sistemų patikrinimą. Jo nariai prieš priimdami naują pašnekovą iš pradžių balsuodavo spręsdami ar jis vertas pasitikėjimo, o jei balsavimas nuspręsdavo pašnekovų padidinimo naudai, tuomet naujasis narys privalėdavo pasirašyti slaptumo sutartį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.