aA
Šį pirmadienį teismas spręs ginčą dėl neaiškios JAV prezidento rinkimų baigties. Majamio teismas nagrinės respublikonų prašymą uždrausti perskaičiuoti balsavimo biuletenius Floridoje rankomis. Respublikonai tvirtina, kad, naudojant šį metodą, yra galimos klaidos ir manipuliacijos.
Elections
Be to, nėra bendrai galiojančių tokios procedūros taisyklių. Demokratai argumentuoja priešingai. Pasak jų, balsų perskaičiavimas rankomis yra vienintelė galimybė sužinoti tikslius rinkimų Floridoje rezultatus.

Rinkimų baigtis Floridoje nulems, ar naujuoju JAV prezidentu taps demokratas Alas Goras (Al Gore), ar respublikonas Džordžas Bušas (George Bush). Remiantis ligšioliniais rezultatais, Dž.Bušas (George Bush) Floridoje vos 300 balsų lenkia A.Gorą (Al Gore). Tačiau dar nesuskaičiuoti keli tūkstančiai užsienyje paštu atiduotų balsų. Tai bus padaryta tik iki penktadienio.

Balsavimo lapelių perskaičiavimas rankomis Palm Byčo apygardoje šiek tiek pakoregavo rezultatus. Todėl demokratai nori, kad balsai būtų perskaičiuoti ir kitose Floridos apygardose. Taip jie tikisi papildomų balsų savo kandidatui.

Tuo tarpu JAV žinių žurnalas "Newsweek" savo naujausiame numeryje rašo, kad JAV prezidentas Bilas Klintonas (Bill Clinton) penktadienį paskambino A.Gorui (Al Gore) ir patarė jam laikytis. Dabartinę padėtį jis pavadino palankia demokratams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.