aA
Izraelio premjeras Ehudas Barakas sekmadienį Vašingtone susitiko su JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu) ir kalbėjosi su juo daugiau nei dvi valandas, tačiau po susitikimo neminėjo jokių naujų idėjų dėl izraeliečių ir palestiniečių konflikto užbaigimo.
Artimųjų Rytų taikos procesas gali žlugti, nes palestiniečių demonstrantų bei kovotojų ir Izraelio kareivių susirėmimai, per kuriuos jau žuvo daugiau kaip 200 žmonių, nesiliauja.

Smurto bangą Izraelio užsienio reikalų ministras pavadino "mini karu". Sekmadienį Izraelio kareiviai nušovė paauglį ir sužeidė maždaug 25 kitus palestiniečius, o armija pranešė apie 10 susišaudymų Vakarų Krante ir Gazos Ruože.

Tuo tarpu E. Barakas sakė tik aptaręs su B. Clintonu "smurto Artimuosiuose Rytuose sustabdymo ir padėties stabilizavimo svarbą", taip pat - praėjusį mėnesį Šarm el Šeiche Egipte sudarytų susitarimų įgyvendinimo reikšmę.

Vakarų Krante sekmadienį apšaudyta JTO žmogaus teisių komisarės Meri Robinson (Mary Robinson) automobilių vilkstinė. Kaip informavo Izraelio radijas, kulkos pataikė į neperšaunamą automobilį, tačiau niekas nenukentėjo. Kol kas neaišku, ar tai buvo tikslingi palestiniečių ekstremistų šūviai, ar vilkstinė pateko į kryžminę Izraelio ir palestiniečių kovos ugnį.

M.Robinson (Mary Robinson) nuo ketvirtadienio lankosi regione ir tiria galimus Izraelio armijos nusižengimus žmogaus teisėms Vakarų Krante ir Gazos ruože. Izraelis griežtai priešinasi tyrimui. Vyriausybė apkaltino JTO žmogaus teisių komisiją palaikant palestiniečius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.