aA
Pavydėtiną darbštumą pademonstravo buvęs Vokietijos kancleris Helmutas Kolis, per kelis mėnesius parengęs spaudai 400 puslapių knygą. Informuodamas apie tai, sekmadienį laikraštis "Welt am Sontag" apibūdina ją kaip literatūrinį dienoraštį arba kaip savotišką pastarųjų dvejų H.Kolio gyvenimo ir veiklos metų dokumentinį aprašymą.
Helmutas Kholis
Helmutas Kholis
Šį laikotarpį galima pavadinti nelaimingiausiu buvusiam kancleriui. Jis užfiksuotas knygoje dviem ribomis: 1998 metų rugsėju, kai jo vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga pralaimėjo parlamento rinkimus ir jam teko atsistatydinti iš kanclerio pareigų, ir 2000 metų spalio 3 diena, kai buvo minimos Vopkietijos susivienijimo dešimtosios metinės.

Kaip tik antrojoje šio laikotarpio pusėje H.Kolį užgriuvo kaltinimai, kad jis susijęs su neteisėtu jo partijos finansavimu. Šiai problemai autorius skiria ypatingą dėmesį norėdamas, kaip jis teigia, tik užkirsti kelią mėginimams iškraipyti jo valdymo laikus. Bet tai nebus "keršto knyga", pabrėžė H.Kolis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.