aA
Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ir Lietuvos demokratinė darbo partija (LDDP) susijungs į vieną socialdemokratinę partiją jau lotų metų sausį. Tai nusprendė sekmadienį posėdžiavusi LSDP ir LDDP koalicinė taryba, pirmininkaujama kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko.
Kaip BNS pranešė vienas iš koalicinės tarybos narių, Seimo narys Gediminas Kirkilas, LSDP ir LDDP formalius sprendimus dėl partijų vienijimosi ketina priimti sausio 27 dieną šaukiamuose suvažiavimuose, o pirmasis suvienytos socialdemokratinės partijos suvažiavimas turėtų įvyktų sausio 28 dieną.

Formalų sprendimą dėl suvažiavimo datos dar turėtų priimti LSDP taryba. Sprendimą surengti savo devintąjį suvažiavimą sausio-vasario mėnesiais jau anksčiau buvo priėmusi LDDP vadovybė. Pasak G. Kirkilo, suvienytą partiją bus siūloma pavadinti Lietuvos socialdemokratų partija.

Rugsėjo 3 dieną LSDP ir LDDP paskelbė socialdemokratų vienybės deklaraciją, kurioje pareiškė, jog Lietuvoje reikalinga stipri politinė jėga, kuri galėtų "suvienyti visų socialdemokratinių pažiūrų žmonių pastangas vardan Lietuvos ateities". G. Kirkilas BNS sakė, jog kol kas nėra nuspręsta, kas vadovautų suvienytai partijai. Tačiau BNS šaltinių, kurie panoro likti neįvardytais, žiniomis, vienas iš realiausių kandidatų į suvienytos socialdemokratinės partijos pirmininkų postą - A. Brazauskas.

Tačiau gali būti, jog LSDP ir LDDP partijų "senbuviams" konkurenciją dėl valdžios suvienytoje gali sudaryti "naujosios kartos" atstovai. BNS šaltinių žiniomis, suvienytos socialdemokratų partijos pirmininku arba pirmininko pavaduotoju gali būti pasiūlytas ir buvęs Lietuvos komunistinės jaunimo sąjungos lyderis, buvęs Vilniaus apskrities viršininką, o dabar Seimo narį Alfonsą Macaitį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.