aA
Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas linkęs įsiklausyti į parlamentarės liaudininkės Laimos Andrikienės įspėjimą, kad Vakaruose blanksta entuziazmas dėl NATO plėtros antrosios bangos.
"Aš nedramatizuoju, bet žiūriu rimtai", spaudos konferencijoje antradienį sakė centristų lyderis.

Jis citavo senovės graikų patarlę "dievais tikėk, bet savimi visų pirma pasitikėk" ir sakė, kad Lietuvos ateitį Šiaurės Atlanto aljanse nulems pirmiausia jos pačios sugebėjimai apsiginti nuo išorės grėsmių.

Praėjusią savaitę Tėvynės liaudies partijos pirmininkė, Seimo narė Laima Andrikienė po vizito JAV pareiškė, kad įtakingų Amerikos politikos veikėjų požiūris į NATO plėtros antrąjį ratą yra skeptiškas, o jeigu Senate ir Atstovų rūmuose dėl Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos būtų balsuojama iš naujo, neįvyktų ir pirmoji aljanso plėtros banga.

"Dėmesingai vertinu ženklus, kurie gali mums įkvėpti naujo nepriklausomybiškumo, o ne priklausomybiškumo supratimo", sakė R. Ozolas.

"Mes turime sugebėti apsiginti, tada bus ir padedančiųjų", samprotavo R. Ozolas.

Centristų lyderis teigė esąs susižavėjęs Kauno technologijos universiteto Gynybos technologijų instituto sukurtais unikaliais lazeriniais šaulių treniruokliais LT-1 ir LT-2 bei stebėjimo ir ginklo nutaikymo į taikinį riboto matomumo sąlygomis įtaisu "Apuokas".

Jis taip pat pareiškė pamėginsiąs gauti krašto apsaugos ministro leidimą kelias diena kariuomenės bazėje Rukloje stebėti karių gyvenimą "nuo ryto iki vakaro ir nuo vakaro iki ryto".

Pasak R. Ozolo, jis buvo "netgi sutaręs išplaukti į laivyno šaudymus", tačiau kažkas nepavykę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.