aA
Nustatytos 155 žmonių, žuvusių per Austrijos kalnų traukinio gaisrą, tapatybės, sekmadienį pranešė federalinės žemės valdytojas Franzas Schausbergeris (Francas Šausbergeris). "Galiu pranešti, kad tarp jų buvo 52 austrai, 42 vokiečiai, aštuoni iš Jungtinių Valstijų, vienas iš Kroatijos, du iš Slovėnijos, 17 Japonijos piliečių, o 33 žmonių tautybė dar nenustatyta", sakė valdytojas.
Tragedija Austrijos kalnuose
Tragedija Austrijos kalnuose
Pasak F. Schausbergerio, tarp žuvusiųjų yra ir trys smalkėmis apsinuodiję asmenys, tačiau tai nėra galutinis skaičius aukų, žuvusių per katastrofą 3,2 km ilgio tunelyje Kitcštainhorno kalne.

Austrijos Alpių tuneliu šeštadienį važiavusiame funikulieriuje kilus gaisrui, mažiausiai 155 žmonės žuvo. Tokie skaičiai buvo paskelbti sekmadienio rytą vykusioje spaudos konferencijoje. Baiminamasi, kad netrukus aukų skaičius gali padidėti iki 170. Iš funikulieriaus išsigelėti pavyko tik dvylikai žmonių.

Po šios nelaimės vyriausybė Austrijoje paskelbė gedulą. Šaliai ir anksčiau teko patirti nemažai skaudžių nelaimių - net ikėtų sniego griūčių ir tragedijų kalnuose, tačiau ši katastrofa tapo didžiausia jos istorijoje.

Gaisras kilo tunelyje ant Kicštainhorno kalno, netoli Kapruno, į pietvakarius nuo Zalcburgo. Sekmadienį apie 13 val. tunelyje kilęs gaisras dar nebuvo užgesintas. Praėjusiais metais 39 žmonės žuvo kilus gaisrui tunelyje po Monblano kalnu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.