aA
Visi norime, kad mūsų namai būtų jaukūs ir šilti. Puošiame juos, rūpinamės interjeru. Tačiau ateina žiema ir gyvų gėlių puokštė daug rečiau papuoš stalą. Kaip pagyvinti kambarį, į kurį vis rečiau užsuks saulės spindulys? Siūlome pačioms pasidaryti šiltas ir nuotaikingas džiovintų gėlių puokštes. Tereikia tik trupučio fantazijos ir jūsų namai taps daug jaukesni.
Sausų gėlių kompozicija virš veidrodžio
Gėlių paveikslėlis

Kad gautumėte šį linksmą ir spalvingą paveikslėlį, reikia pasidaryti rėmelius su skyreliais. Į kiekvieną skyrelį

Romantiškas vainikas
Romantiškas vainikas

reikia įklijuoti gėlininkų putos ir įsprausti džiovintas gėles pincetu. Gėles komponuojame taip, kad jos neužgožtų vienos kitų, bet kad ir neliktų tarp jų plyšelių, pro kuriuos matytųsi puta. Įvairiausių komponentų puokštėms lengvai surasite gėlių parduotuvėse - jos turi pasiruošusios džiovintų gėlių ir žalumynų.

Patarimas. Puokštės gražiausiai išsilaikys tada, kai jų neveiks tiesioginiai saulės spinduliai. Be to, gerai jas būtų apipurkšti laku, neleidžiančiu gėlėms pasidengti dulkėmis.

Romantiškas vainikas

Šis mažytis vainikas iš džiovintų rožių ir eukalipto pumpurų, kur jį bepakabintumėte,

Sausa puokštė lange
Sausa puokštė lange

suteiks gaivų, romantišką atspalvį jūsų būstui. Kabinkite jį ant bufeto arba patalynės spintos. Arba, nuėmusios kaspiną, apjuoskite juo žvakidę.

Vainiko pagrindui sujunkite apkritimu keletą vielučių, kad apskritimo diametras būtų maždaug 8 cm. Rožes ir eukaliptus taip pat pritvirtinkite viela, kad jie padengtų prieš tai esančio žiedelio kotelį. Baigdamos išlenkite mažą kilpelę pakabinimui.

Gėlės virš veidrodžio

Sausos gėlės butelyje
Sausos gėlės butelyje

Įrėminkite veidrodį saulėtų atspalvių džiovintais žalumynais. Paimkite valcuotos vielos tiek, kokio ilgio turėtų būti puokštė. Tada, pradėdamos nuo galų ir dalinai uždengdamos stiebus, dėkite augalus, pritvirtindamos jų galus viela. Į patį kompozicijos vidurį įdėkite gėlinių putų plokštelę - į ją reiks kaišyti gėles. Pasitelkite fantaziją ir puokštė bus puiki.

Sukurkite pilną vasaros aromato ir spalvų indą. Tam reikia į stiklinio indo vidų įdėti popierinę tūbelę, o į tarpelį, esantį tarp stiklainio sienelės ir popieriaus, berti džiovintas gėles.

Sausų gėlių kompozicija virš veidrodžio
Sausų gėlių kompozicija virš veidrodžio

Galite berti, derindamos spalvas ir atspalvius, galite berti chaotiškai - kaip jums patinka. Jeigu norite išdėlioti žiedus ypatingai, pavyzdžiui, ornamentais, pasinaudokite pincetu - bus patogiau. Kad indas būtų dar labiau vasariškas ir kvepėtų - įdėkite gabaliuką aromatinio popieriaus.

Vainikas

Sausos puokštelės virš užuolaidų
Sausos puokštelės virš užuolaidų

Vainikas, kabantis ant durų, tarsi pratęsia vasaros šilumą, einančią į namo vidų. Dažniausiai toks vainikas yra kabinamas durų lauko pusėje. Tačiau šis yra skirtas kabinimui viduje, kur sukurs langą į gamtą net žiemą ir labai pagyvins interjerą.

Panašiomis kompozicijomis galite pagyvinti langą ir netgi užuolaidas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.