aA
Didžiosios Britanijos laikraščio "News of the World" redakcija šeštadienį pranešė gavusi asmens, kuris įtariamas nunuodijęs buvusį Rusijos specialiųjų tarnybų agentą Aleksandrą Litvinenką, bylą. Pasak laikraščio, galimo žudiko bylą žurnalistams perdavė neįvardintas šaltinis.
laikraščiai, spauda
© Corbis
Britanijos laikraštis tvirtina turintis visą informaciją apie įtariamąjį, bet, nenorėdamas pakenkti tyrimui, vadina jį tiesiog Igoriu. "News of the World" teigia, jog tai Rusijos specialiųjų tarnybų veteranas, mokantis anglų ir portugalų kalbas.

Laikraščio duomenimis, pats A.Litvinenka perdavė šią trijų puslapių dydžio asmens bylą Skotland Jardo pareigūnams, ją dabar analizuoja antiteroristinių operacijų skyriaus ekspertai.

Laikraštis taip pat rašo apie rastą penkių aukų sąrašą, kur pirmuoju numeriu įrašytas A.Litvinenka. Šiame sąraše taip pat yra žurnalistė Ana Politkovskaja, profesorius Mario Scaramella, verslininkas Borisas Berezovskis ir Italijos senatorius Paolo Guzzanti.

Tuo tarpu Britanijoje ir toliau tikrinamos vietos, kuriose A.Litvinenka lankėsi apnuodijimo dieną. Valdžios pareigūnai ragina visus asmenis, kurie lankėsi sušio bare ir viešbutyje "Millennium" lapkričio 1 dieną, kai, pasak įtarimų, buvo nunuodytas A.Litvinenka, kreiptis į valstybines sveikatingumo įstaigas, rašo laikraštis "News of the World".

Britanijos žiniasklaida pranešė, jog radioaktyvių pėdsakų buvo rasta ir A.Litvinenko našlės Marinos organizme, tačiau ji kol kas jaučiasi gerai, nenustatyta jokių apsinuodijimo požymių. Panašiai jaučiasi ir italas M.Scaramella, susitikęs su A.Litvinenka lapkričio 1 dieną. Jo organizme taip pat aptikta polonio pėdsakų, tačiau gyvybei pavojus negresia.

Praėjusią naktį Londono "Heathrow" oro uoste nusileido iš Maskvos atskridęs lėktuvas "Boeing-767". Tai tas pats "British Airways" bendrovei priklausantis lėktuvas, kuris buvo nuimtas nuo reisų ir kelias dienas prastovėjo Domodedovo oro uoste. Britanijos pareigūnai iš karto ėmė tikrinti, ar jame nėra radiacijos pėdsakų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.