aA
Garsios šokių muzikos grupės SEL dainininkui 30 metų Egidijui Dragūnui ir 41 metų verslininkui Kęstučiui Verslovui teismo skirtas nuosprendis, kuriuo jiems nurodyta 80 valandų prižiūrėti neįgalius ar senus žmones, papiktino Prienų senelių globos namų gyventojus. „Kuo nusikalto neįgalieji ir senyvo amžiaus žmonės?“ – Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismui atsiųstame laiške klausė Prienų senelių namų gyventoja Aleksandra P.
Egidijaus Dragūno-SEL'o ir Kęstučio Verslovo konfliktas
© DELFI
Prienų senelių globos namų direktorė Angelė Bajorienė DELFI patvirtino, kad šioje globos įstaigoje gyvenančius senyvo amžiaus žmones pribloškė teismo nuosprendis. „Jie įsiveržė į mano kabinetą ir pasipiktinę ėmė klausinėti, ar iš tikrųjų prižiūrėtojais dirbs nuteistieji“, - pasakojo A.Bajorienė.

Prienų senelių globos namuose gyvena apie 200 žmonių, iš jų – nemažai buvusių mokytojų, akademikų. „Jie labai lengvai pažeidžiami, sunkiai prisileidžia svetimus žmones, - sakė direktorė. – Daug laiko reikia, kad jie priprastų prie naujo darbuotojo, įgautų jo pasitikėjimą. Manau, kad teismas neteisingai elgiasi nuteistuosius paskirdamas dirbti globos ir rūpybos įstaigose“.

A.Bajorienė sakė, kad pasipiktinę senyvo amžiaus gyventojai ketino rašyti laiškus į įvairias instancijas ir reikalauti, kad į globos įstaigas teisėjai net nebandytų atsiųsti įstatymui nusižengusių asmenų. Vienas laiškų, kurį pasirašė Aleksandra P. (pavardė redakcijai žinoma), pasiekė šou verslo garsenybes nuteisusį teismą.

„Labai nustebau ir nejaukiai, sakyčiau, net nesaugiai pasijaučiau iš žiniasklaidos sužinojusi, kad ponams E.Dragūnui ir K.Verslovui skirtos tokios bausmės“, - rašė senelių globos gyventoja. Ji teismo prašė atsakyti ne tik kuo nusikalto neįgalieji ir senyvo amžiaus žmonės, bet ir juos prižiūrintys kvalifikuoti socialiniai darbuotojai, kuriuos „gali pakeisti girtos „žvaigždės-garsenybės“, susipliekusios buteliais“.

Globos namuose gyvenanti Aleksandra P. baiminosi, kad bausmę atlikti nuteistos „žvaigždės“ gali būti atsiųstos būtent į Prienus, todėl ji teismo prašė nurodyti, kurioje Lietuvos vietoje yra „socialinės rūpybos ar slaugos įstaiga, už bausmę įdarbinanti tokias ir panašias į jas „žvaigždes“ bei „garsenybes“.

„Iš širdies linkiu teisėjams nepatekti į „garsenybių“ vakarušką, nes ką gali žinoti...“ – laišką teismui baigė pensininkė.

Prienų senelių globos namų direktorė DELFI pareiškė, kad kategoriškai atsisakytų net atlygintinai įdarbinti bet kurį teismo nurodytą žmogų. „Gal tas žmogus ir geras, tačiau senelių globos namai – labai specifinė vieta, - pabrėžė A.Bajorienė. – Manau, labiau reikia gerbti čia gyvenančius žmones. Man būtų įdomu pasižiūrėti, kaip elgtųsi tokias bausmes skiriantys teisėjai, jeigu senatvėje jiems tektų gyventi senelių namuose“.

A.Bajorienė sakė, kad globos namuose įdarbinus nuteistuosius greičiausiai prireiktų papildomų darbuotojų, kurie juos turėtų prižiūrėti.

Vyrai susipyko per vakarėlį

DELFI primena, kad Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas lapkričio 15-ąją E.Dragūnui ir K.Verslovui skyrė po 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmes ir įpareigojo „neatlygintinai išdirbti po 80 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis“.

Šį nuosprendį nuteistieji dar gali apskųsti, tačiau penktadienį teismas skundų dar nebuvo gavęs. K.Verslovas žadėjo rašyti apeliacinį skundą, o „SEL“ dainininkas teigė esąs patenkintas teismo nuosprendžiu. Be to, vienoje televizijos laidoje verslininkas prisižadėjo seneliams pagaminti pietus.

Nuosprendis baudžiamojoje byloje buvo paskelbtas, kai teismas apklausė beveik 10 šou verslo atstovų, kurie dalyvavo viename garsenybių vakarėlyje. Jame tarp E.Dragūno ir K.Verslovo kilo konfliktas – vyrai apsižodžiavo. Pasak liudininkų, K.Verslovas dainininką pavadino „bradiaga“. Vakarėlyje dalyvavę žmonės dainininką ir verslininką sutramdė, tačiau netrukus vėl vyrai apsipyko.

Teismas nustatė, kad tada E.Dragūnas pagriebė putojančio vyno butelį ir juo trenkė K.Verslovui per galvą. Sužeistajam prireikė medikų pagalbos.

Po šio konflikto privataus kaltinimo tvarka į teismą kreipėsi K.Verslovas. Sužinojęs apie verslininko kaltinimus, E.Dragūnas teisme pateikė priešpriešinį kaltinimą. Jame SEL lyderis tvirtino, kad verslininkas jį įžeidė kitų žmonių akivaizdoje iškeikdamas necenzūriniais keiksmažodžiais.

Teismas E.Dragūnui ir K.Verslovui siūlė susitaikyti, tačiau verslininkas į kalbas nesileido. SEL‘as sutiko sudaryti taikos sutartį, be to, ne viename posėdyje apgailestavo dėl savo poelgio, atsiprašė sužaloto vyriškio.

K.Verslovas garsaus dainininko kaltinimus teisme neigė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.