aA
Garsiajame Bagdado gyvūnų turguje penktadienį sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo trys žmonės, o dar 22 buvo sužeisti, pranešė šaltiniai policijoje. Gazilio turguje, kuris penktadieniais tampa populiaria žmonių lankymosi vieta, pardavinėjami naminiai gyvūnai, pradedant sarginiais šunimis ir baigiant beždžionėmis bei gyvatėmis.
Turgus taip pat garsėja tuo, kad jame pardavinėjami tokie paukščiai kaip karveliai ir papūgos, taip pat atogrąžų žuvys. Turguje galima įsigyti ir maisto gyvūnams.

Sostinės turgūs per pastaruosius trejus metus yra tapę nuolatiniais išpuolių objektais. Dauguma iš 200 žmonių, lapkričio 23 dieną žuvusių per sprogimus šiitų gyvenamame Sadro rajone, taip pat buvo ten esančiame turguje. Tai buvo kruviniausia ataka nuo pat JAV invazijos pradžios.

Gazilis yra netoli pagrindinio Šordžos turgaus, kuriame prekiaujantys žmonės teigė šią savaitę nedirbę arba sutrumpinę savo darbo valandas, reikalaudami, kad vyriausybė geriau pasirūpintų jų saugumu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.