12 porcijų,
Paruošimui:75 min,
Kepimui: 30 min,
Atšaldymui: 4 val,
Kaloringumas: 500 kkal /1 porc.Tešlai:
5 kiaušiniai,
150 g cukraus,
180 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.Kremui:
20 g želatinos,
500 g vanilinio jogurto,
1 pakelis vanilinio cukraus,
400 ml grietinėlės,
4 apelsinai,
100 g šokolado glazūrai.Papuošimui:
400 ml grietinėlės,
40 g cukraus,
50 g skaldytų migdolų,
50 šokolado drožlių.
Papločiui:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180º. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, trynius plakite su 5 valgomaisiais šaukštais šilto vandens ir cukrumi, kol susidarys tirštos putos. Atskirai išplakite baltymus ir sudėkite ant trynių masės. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais ir suberkite ant išplaktų baltymų. Tada atsargiai visus produktus išmaišykite, kad kuo mažiau pasižeistų baltymų masė - nuo jų priklauso, kaip iškils kepdama tešla.
2. Sudedamą kepimo formą ištieskite popieriumi, skirtu kepimui arba folija. Atsargiai iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Kepkite 30 min. Iškeptą išimkite iš formos, atšaldykite ir perpjaukite horizontaliai į tris papločius.
Kremas:
1. Jogurtą išplakti su vaniliniu cukrumi, jeigu turite, galite įpilti 1 šaukštą apelsininio likerio. Supilkite išmirkytą ir ištirpintą želatiną. Supilkite iki purumo išplaktą grietinėlę. Išmaišykite ir padalinkite kremą į dvi dalis.
2. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite dalelėmis, kruopščiai pašalindami baltą odelę. keletą dalelių palikite papuošimui, kitas supjaustykite ir sudėkite į 1/2 kremo. Šokoladą, skirtą glazūrai, sutrupinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Paskui supilkite į antrąją dalį kremo (be apelsinų) ir gerai išmaišykite.
Sutepimas:
Apatinę papločio dalį įdėkite į sudedamą torto formą ir ištepkite apelsininiu kremu. Ant viršaus uždėkite antrąjį paplotį ir užpilkite šokoladinius kremu. Uždenkite trečiuoju papločiu ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Papuošimas:
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki purios masės. 1/3 išplaktos grietinėlės supilkite į konditerinį maišelį. likusia grietinėle ištepkite torto viršų ir šonus. Puoškite grietinėlės roželėmis (konditerinio maišelio pagalba), apelsinų skiltelėmis, smulkintais migdolais bei šokolado drožlėmis.
Skanaus! Bet nepersivalgykite - tortas kaloringas!