aA
Jungtinių Valstijų Kongreso paskirta Irako komisija siūlys jau nuo kitų metų pradėti iš Irako išvesti amerikiečių karius. Šią informaciją televizijai CNN atskleidė vienas Irako komisijos patarėjų, pranešė Lietuvos radijas.
JAV kariai Irake, JAV kariuomenė
JAV kariai Irake
© AFP/Scanpix
Nors Irako komisijos išvados turi būti pateiktos kitą savaitę, jau „neįvardyti šaltiniai“ pradėjo spaudai nutekinti informaciją apie komisijos išvadas. Anot televizijos CNN šaltinio, komisija siūlys kitų metų pradžioje pradėti atitraukti iš Irako karius.

Kol kas neaišku, ar bus pasiūlyta konkreti darbotvarkė su terminais. Patarėjo teigimu, stebuklingų pasiūlymų nebus – paprastos išeities iš susiklosčiusios padėties nėra. Buvusio valstybės sekretoriaus Jameso Bakerio vadovaujama komisija išvadas oficialiai pateiks kitą trečiadienį.

Tuo metu George'as Bushas, susitikdamas su Irako premjeru Jordanijoje pakartojo savo tvirtinimą, kad Amerikos kariai nebus atitraukti, „nebaigus darbų“, o Baltųjų rūmų pareigūnai pabrėžia, kad prezidentas neskubės įgyvendinti komisijos pasiūlymų, esą jo komanda pati peržiūri savo politiką Irako atžvilgiu.

www.lrt.lt