aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos viršininką Vaidą Skirmantą į teismą privataus kaltinimo tvarka padavęs vienas „Rubicon group“ akcininkų Arūnas Mačiuitis patyrė pralaimėjimą. Ketvirtadienį Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas nutraukė verslininko pradėtą procesą prieš aukštą pareigūną.
Vaidas Skirmantas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Teismas mano, kad V.Skirmantas negali būti antrą kartą patrauktas atsakomybėn – prieš tai jis dėl A.Mačiuičio kaltinimų buvo išteisintas. Be to, teisėjas nurodė, kad aukštą pareigūną baudžiamojon atsakomybėn gali patraukti tik generalinis prokuroras.

Vilniaus mero Artūro Zuoko rinkimų bylą inicijavusį V.Skirmantą vienas „Rubicon group“ valdybos narių kaltino dėl asmeninių duomenų paviešinimo naudojantis tarnybine padėtimi.

A.Mačiuičio pareiškime buvo teigiama, kad V.Skirmantas vienai televizijos laidai perdavė vaizdajuostę, kurioje buvo užfiksuota 2004-siais STT atlikta krata bendrovės patalpose, o iš seifo imamos nemažos A.Mačiuičio asmeninės santaupos. Šie vaizdai buvo parodyti tiesioginėje laidoje.

A.Mačiuičiui STT nepareiškė jokių įtarimų, vėliau jam pinigai buvo grąžinti. STT Vilniaus valdybos vadovas V.Skirmantas tvirtino, kad vaizdajuostę jis žurnalistui perdavė gavęs prokuroro leidimą.

V.Skirmantą Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas buvo išteisinęs, jo nekaltumą vėliau dar kartą patvirtino Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.