aA
Vaikas, kompiuteris, kompiuteriniai žaidimai, internetas
Vaikas, kompiuteris, kompiuteriniai žaidimai, internetas
© Corbis/Scanpix
Du kartus Kauno miesto taryboje atmestas projektas, pagal kurį vaikams iki 16 metų nuo 8 iki 14 valandos bei vakarais nuo 23 val. draudžiama lankytis interneto kavinėse, ketvirtadienį pagaliau patvirtintas.

Pakoregavus projektą dabar už pamokų lankomumą bus atsakingi ne tik vaikų tėvai, bet ir pedagogai, kurie mokiniui nepasirodžius mokykloje privalės informuoti vaiko tėvus bei imtis visų reikiamų priemonių siekiant sužinoti kur vaikas yra.

"Mokytojams tai nebus per didelė našta, nes pedagogai turi ne tik mokyti vaikus, bet ir padėti jiems socialiai integruotis į visuomenę", - sakė Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Kiekvienam moksleiviui bus išduoti specialūs ugdymo įstaigos pažymėjimai, kuriame bus nurodomas konkretaus vaiko pamokų laikas bei mokyklos telefonas.

„Kai mokyklų vadovai ir pramogų vietų savininkai žinos apie gresiančią atsakomybę, jie būtinai susisieks su tėvais, policija ar Vaikų teisių tarnyba. Tuomet niekas neliks abejingas tam, kur nepilnametis leidžia laiką pamokų metu", - įsitikinęs vienas iš projekto autorių Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

K.Mikėno teigimu, mokyklų vadovams nepaisantiems tarybos sprendimo grės net iki 5 tūks. litų bauda.

Praėjusiuose Kauno miesto tarybos posėdžiuose šis projektas buvo atmestas kaip pažeidžiantis vaikų teises, tačiau projektą pataisius jis įstatymams neprieštarauja.

"Nebeliko griežtų draudimų patiems vaikams lankytis interneto kavinėse. Dabar už juos bus atsakingi pedagogai", - sakė Kauno miesto savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė.

Tyrimo metu nustatyta, kad beveik 60 proc. nepilnamečių lankosi interneto kavinėse. Daugiau nei trečdalis nepilnamečių patvirtino tai darantys vėlai vakare, o dešimtadalis pareiškė interneto kavinių paslaugomis besinaudojantys naktį.

Kaunas yra pirmasis miestas Lietuvoje, kur bus kontroliuojama, ar vaikai kompiuterinių žaidimų salonuose, kino teatruose, kavinėse nesilanko pamokų ir nakties metu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.