aA
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© DELFI (V.Pakalkaitės nuotr.)
Tokį sprendimą beveik vienbalsiai priėmė Kauno miesto tarybos nariai. Vienintelis V.Šustauskas balsavo prieš.

“Kaunas – ne Balbieriškis. Reikia saugoti miesto vardą. Už ką Adamkui suteikti Garbės piliečio vardą? Kad gimė Kaune? Kad pabėgo į Ameriką? Ir pats baigęs kadenciją lėks į Ameriką. Tarybos nariai balsuoja nežinodami nieko apie jį. Mes įpratę laižyti užpakalius. Taip atsitiko ir šį kartą. Labai lengva ranka žarstome titulus. Jau geriau A.Brazauskui suteiktų..” – pasipiktinęs kalbėjo V.Šustauskas.

Tuo tarpu kiti Kauno miesto tarybos nariai pasmerkė tokį V.Šustausko, kurį palaikė keli pagyvenę kauniečiai, elgesį.

“V.Adamkų Kaune palaiko labai daug žmonių. Galima sakyti - tai Kauno Prezidentas. Toks Šustausko elgesys daro gėdą Kauno miestui”, - sakė Kauno meras Arvydas Garbaravičius.

“Tokie V.Šustausko veiksmai labiausiai prisideda prie Kauno garbės ir orumo žeminimo. Siūlyčiau tokį jo elgesį vertinti etikos komisijoje”, - sakė Kauno miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas.

Lietuvos Prezidentas yra 4 Kauno aukštųjų mokyklų Garbės daktaras, o Kauno miesto Garbės piliečio vardas V.Adamkui suteiktas už nuopelnus laikinajai sostinei.

“V.Adamkus daug prisidėjo prie paminklinės Prisikėlimo bažnyčios atstatymo, rūpinosi Kauno karilijono atnaujinimu bei pats padovanojo varpą. Prezidentas dažnas svečias Kauno mokyklose, bei paspartino biologinių vandens valymo įrenginių įrengimą“, - vardino V.Adamkaus nuopelnus Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir švietimo departamento direktorius Virginijus Mažeika.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.