aA
Lenkijos prezidentui Aleksandrui Kwasniewskiui (Aleksandrui Kvasnevskiui) ir jo kanceliarijos ministrui - Nacionalinio saugumo biuro vadovui Marekui Siwecui (Marekui Sivecui) - iškelta byla.
Aleksandras Kwasniewskis
Aleksandras Kwasniewskis
Bylą iškėlė Lenkijos vaivadijos Ostžešovo rajono prokuratūra, remdamasi gautais piliečių skundais, kad šalies vadovas ir jo pavaldinys tyčiojosi iš svetimos šalies vadovo ir įžeidė tikinčiųjų religinius jausmus.

1997 metais išlipęs iš sraigtasparnio Ostžešovo oro uoste, netoli Kališo miesto, prezidentas paklausė savo pavaldinio, ar tas jau pabučiavo Kališo žemę. Pastarasis pakluso savo viršininko žodžiams ir atsiklaupė.

Tai buvo užfiksuota televizijos juostoje, kuri Lenkijos prezidento rinkimų kampanijos metu buvo parodyta per visuomeninę televiziją. Daugelis tikinčiųjų M.Siweco poelgį suprato kaip tyčiojimąsi iš Jono Pauliaus II.

Kaip praneša Lenkijos spauda, Ostžešovo rajono prokuratūra ruošiasi apklausti įvykio liudininkus ir M. Siwecą. Prezidentui dėl jo užimamų pareigų duoti parodymų nereikės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.