aA
Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas pritarė Europos Komisijos (EK) pasiūlymui iš dalies stabdyti derybas dėl Turkijos narystės Europos Sąjungoje (ES), nes Ankara atsisakė atverti savo uostus laivams iš Kipro, trečiadienį pranešė Prancūzijos vadovo atstovas žiniasklaidai.
Jacques Chirac
© Reuters/Scanpix
"Prezidentas pažymėjo, kad šiame etape nesilaikoma sprendimų dėl Ankaros protokolo <...> Tokiomis aplinkybėmis ES neturi jokio kito pasirinkimo, kaip tik imtis priemonių prieš derybas", - sakė J.Chiraco atstovas žiniasklaidai po Prancūzijos prezidento J.Chiraco susitikimo su Turkijos premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu Latvijoje vykstančio NATO viršūnių susitikimo užkulisiuose.

Tuo tarpu Turkijos delegacijos atstovas teigė, kad R.T.Erdoganas atsakymą dėl tokių ES veiksmų pateiks grįžęs į Ankarą, apie 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Pasiteirautas, ar visa tai gali reikšti Turkijos stojimo į ES pabaigą, atstovas teigė: "Nemanau, kad yra abejojančių, jog šis procesas tęsis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.