aA
Antradienį JAV teismas nusprendė, kad šalies valdžia diskriminuoja aklus žmones, nes regėjimo negalią turintys žmonės neturi galimybių atpažinti pinigų, rašo news.yahoo.com.
Doleriai, pinigai
Pro sudėtas 20 JAV dolerių banknotų kupiūras Seule (Pietų Korėja) matosi banko klerkas.
© Reuters/Scanpix
JAV Apygardos teismo teisėjas Jamesas Robertsonas pareiškė, jog valdžia privalėjo pasirūpinti, kad pinigai turėtų kažkokius elementus, padedančius akliesiems atskirti kupiūras.

Tokį sprendimą J. Robertsonas priėmė byloje, iškeltoje pagal Amerikos aklųjų tarybos ieškinį prieš JAV Finansų ministeriją. Taryba kaltina ministeriją pažeidžiant Reabilitacijos įstatymą, kurį Kongresas priėmė siekdamas garantuoti, kad žmonės su negalia galėtų maksimaliai padidinti savo nepriklausomybę ir „integraciją į visuomenę“.

Amerikos aklųjų taryba pasiūlė keletą galimybių kaip pakeisti JAV valiutą – pavyzdžiui, leisti skirtingo dydžio skirtingo nominalo kupiūras, įspausti taškelius, naudoti iškilųjį spausdinimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.