aA
Kauno apskrities globos ir ugdymo centro globotinis grasino susprogdinti globos namus ir šalia esantį pastatą.Antradienį prieš vidurnaktį policijai paskambinęs jaunuolis pasakė, kad jei iš Kauno nepilnamečių kolonijos nebus paleistas ten bausmę atliekantis A.A., po pusantros valandos bus susprogdintas Kauno apskrities globos ir ugdymo centras esantis Lazūnų gatvėje, o šalia esantis esą sprogs po 4 valandų.
sprogmenys, sprogimas, sprogdinti
© Corbis
Iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai apieškojo pastatus, tačiau sprogmenų nerado.

Dėl šio įvykio buvo sulaikytas 16-metis globos ir ugdymo centro globotinis. Jis policijai gerai žinomas, ne kartą įkliuvęs už vagystes ir turto sunaikinimą. Iš viso dėl šio melagingo pranešimo apklausti 4 centro auklėtiniai.

Pasak Kauno apskrities globos ir ugdymo centro direktoriaus Adolfo Skališiaus, asmuo, kurį buvo prašoma paleisti iš Kauno nepilnamečių kolonijos, yra buvęs centro globotinis.

Šią savaitę tai jau ne pirmas incidentas Kauno apskrities globos ir ugdymo centre. Sekmadienį, leisdamasi iš trečio aukšto iš paklodžių susukta virve, nukrito ir susižalojo 16-metė. Merginai lūžo stuburas bei dešinė ranka.

Kauno apskrities ugdymo ir globos centre gyvena vaikai nuo 6-erių iki 18 metų. Dalis centro auklėtinių - vaikai turintys socialinio elgesio problemų ir konfliktuojantys su aplinkiniais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.